მომზადება:
შევარჩიოთ ქორფა ჯონჯოლი გაუშლელი ყვავილებით, გავარჩიოთ, მოვაშოროთ მაგარი ღეროები,
გავრეცხოთ ცივ წყალში, შემდეგ გავწუროთ და ჩავაწყოთ კასრში ან ქილაში.
ჩაწყობისას თანდათან მოვაყაროთ მარილი. ზემოდან დავაფაროთ ალუბლის ფოთლები,
მოვუკრათ ქილას თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას. მწნილი უნდა იყოს დატკეპნილი.
ნიგვზიანი ბადრიჯანი |
ჯონჯოლი რომ არ გაშავდეს და სულ ცოცხალი ფერი და ნამდვილი გემო რომ ჰქონდეს, თავიდანვე რომ გარეცხავთ მდუღარე წყალი უნდა დავასხათ და გავაჩეროთ გაცივებამდე, შემდეგ გავწურავთ და ქილებში გადავიტანთ დავასხავთ მარილწყალს ჩვეულებრივ ცივ წყალში მჭიდროდ არ დავახუროთ, შეიწოვს წყალს ამიტომ ვამატოთ სანამ არ გააჩერებს წყლის შებსებას, შემდეგ კი დავახუროთ გერმეტიულად.