მანგოს ნამცხვარი
შემადგენლობა:
- 1 დიდი მწიფე მანგო
- 3 კვერცხი
- 200 გ დარბილებული კარაქი
- 150 გ შაქარი
- 50 გ ნიგოზი, ნუში ან თხილი
- 200 გ ფქვილი
- 1/2 პაკეტი ცომის საფხვიერებელი
ზემოდან მოსასხველად:
- 2 კვერცხი
- 200 გ არაჟანი
- 3ს.კ შაქრის პუდრა
- ცხიმი ფორმისათვის
მომზადება:
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი.
- მანგოს გააცალეთ კანი, ამოაცალეთ კურკა და დაჭერით.
- აურიეთ ერთმანეთში კვერცხი, შაქარი და კარაქი. დაუმატწეთ ნიგოზი, ფქვლი, ცომის საფხვიერებელი და ცოტა ხანს ურიეთ.
- მიღებული ცომი ჩაასხით ფორმაში და ზემოდან მანგოს ნაჭრები მოაწყვეთ. აცხვეთ 15 წთ.
- კვერცხი, არაჟანი და შაქრის პუდრა კარგად შეურიეთ ერთმანეთს და ნამცხვარს თანავრად გადაუსვით. აცხვეთ კიდევ 20 წთ.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი