ღოლოს შეჭამანდი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ცივ წყალში გარეცხეთ ღოლოს ფოთლები. ჩააწყვეთ ზომიერად მარილიან მდუღარე წყალში, კარგად მოხარშეთ და გადაწურეთ. გაცივებული ფოთოლი კარად გაწურეთ ხელით, დაკეპეთ ან დაჭჶრით წვრილად, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 2 ლ წყალი და წამოადუღეთ. მცენარეულ ცხიმს შეაზილეთ ფქვილი, ჩაამატეთ ღოლოს კერძს და თან გამუდმებით ურიეთ, ციდრე შესქელდება.

კერძს ფქვილის სუნი რომ დაეკარგება, ჩაამატეთ 1 ჭიქა მდუღარე წყალში გახსნილი  ნიგოზი, ნიორი და მარილი.10-15 წუთის დუღილის სემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრაზე მიტანის წინ ლოღოს კერძს შეგიძლიათ მოასხათ ნიგვზის ზეთი ან წყალში გახსნილი ნიგვზის სქელი მასა.

ღოლოს შეჭამანდი

3.6 (71.43%) 7 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. ირმა ბერიკიშვილი says:

    მადლობა იმისთვის, რომ თქვენმა ღოლოს შეჭამანდმა დედა გამახსენაბავშვობაში ამ კერძს ხშირად აკეთებდა ხოლმე.

დატოვეთ კომენტარი