შემადგენლობა:
მომზადება:
ცივ წყალში გარეცხეთ ღოლოს ფოთლები. ჩააწყვეთ ზომიერად მარილიან მდუღარე წყალში, კარგად მოხარშეთ და გადაწურეთ. გაცივებული ფოთოლი კარად გაწურეთ ხელით, დაკეპეთ ან დაჭჶრით წვრილად, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 2 ლ წყალი და წამოადუღეთ. მცენარეულ ცხიმს შეაზილეთ ფქვილი, ჩაამატეთ ღოლოს კერძს და თან გამუდმებით ურიეთ, ციდრე შესქელდება.
კერძს ფქვილის სუნი რომ დაეკარგება, ჩაამატეთ 1 ჭიქა მდუღარე წყალში გახსნილი ნიგოზი, ნიორი და მარილი.10-15 წუთის დუღილის სემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრაზე მიტანის წინ ლოღოს კერძს შეგიძლიათ მოასხათ ნიგვზის ზეთი ან წყალში გახსნილი ნიგვზის სქელი მასა.
ჭარხლის ფოთოლი ნიგვზით |
მადლობა იმისთვის, რომ თქვენმა ღოლოს შეჭამანდმა დედა გამახსენაბავშვობაში ამ კერძს ხშირად აკეთებდა ხოლმე.
:* :* :* :* მადლობთ თქვენ,რომ სარგებლობთ ჩვენი გვერდით