შემადგენლობა:
მომზადება:
აკროშკისთვის წვრილად, კუბიკებად დავჭრათ ძროხის მოხარშული ხორცი. დაჭრილი ხორცის მთელი
რაოდენობა ჩავუშვათ ღრმა ჭურჭელში, მას ჩავუმატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ახალი კამა,
გაფცქვნილი კუბიკებად დაჭრილი ახალი კიტრი, მაგრად მოხარშული და დაკეპილი კვერცხი. არაჟანი, მარილი,
შაქარი, კვერცხი.მდოგვი ერთმანეთში კარგად ავურიოთ და გავხსნათ შავი პურის ბურახით. გაშვებისას
აკროშკაში ჩავუშვათ შემზადებული ხორცის პროდუქტები,შეზავებულ მასას ზემოდან მოვაყაროთ დაკეპილი
კამა. მათლაფაში ჩავდოთ სუფთა ყინული ( ან ის ცალკემ ივიტანოთ როზეტით). აკროშკის ტემპერატურა
7-14 გრადუსი უნდა იყოს .
კვერცხი ყველით |
окрошка – ქალაჯოში
დიდი მადლობა ლერი