ყავის ლიქიორი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ნახევარ ლიტრ წყალში გავხსნათ 5 ჩ.კ ( თუ ხსნადი ყავაა), ან 7 ჩ.კ დაფქული ყავა და მოვხარშოთ.

ცალკე მოვხარშოთ შაქრის სიროფი, რისთვისაც 1 ნაწილ წყალზე უნდა ავიღოთ 1,5 ნაწილი შაქარი, ვადუღოთ 15-20 წუთი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

სპირტს ჯერ დაემატება მოხარშული ყავა, შემდეგ სიროფი. სასურველია, დავამატოთ კიდევ 5-6 წვეთი რომის ესენცია და 50 გრ კონიაკი.

 

ყავის ლიქიორი

5 (100%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ლიმონჩელო





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი