შემადგენლობა:
ცომი:
შიგთავსი:
მომზადება:
თბილ წყლაში გავხსნათ საფუარი, დავამატოთ მარილი, ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი, მომზადებულ ცომს გადავაფროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 1 საათით. შემდეგ მომზადებული ცომი დავყოთ პატარა ნაწილებად, გავაბრტყელოთ, თითოეულში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, მივცეთ ”პერაშკის” ფორმა და შევწვათ ღრმა ტაფაზე დიდი რაოდენობის ადუღებულ ზეთში.
შიგთავსის მომზადება:
მოხარშული კვერცხი დავჭრათ კუბიკებად, დავამატოთ ხაჭო ან ყველი, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი კამა და მწვანე ხახვი, მოვაყაროთ მარილი და კარგად ავურიოთ.
ყველიანი ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი