მასალა:
მომზადება:
ქათმის ფილე გავრეცხოთ და დავჭრათ კუბიკებად.სტაფილო გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ წვრილ კუბიკებად.
ხახვი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ წვრილად. ნიორი გადავატაროთ ნიორსაჭყლეტში.კარტოფილი გავთალოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ საშუალო ზომის კუბიკებად.ქინძი, კამა, ოხრახუში დავჭრათ წვრილად.
ქათმის ფილე მოვათავსოთ საშუალო ზომის ქვაბში, დავასხათ იმდენი წყალი რომ ქვაბი გაივსოს ნახევრამდე და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე..დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი.10 წუთი უღილის შემდეგ ჩავყაროთ ქვაბში წვრილად დაჭრილი სტაფილო და ხახვი.
5 წუთის შემდეგ დაუმატოთ გარეცხილი ბრინჯი და ამოურიოთ ქვაბს რომ არ მიიკრას.2-3 წუთში დაუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი.
ვხარშოთ კარტოფილის და ბრინჯის მოხარშვამდე.დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი კამა, ქინძი, ოხრახუში, ნიორი, მცენარეული ზეთი, მარილი, ამოურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
შემწვარი ყველი |
სასიამოვნოა როდესაც გაქვს იმედი ასეთი საითის და არ გესჰინია მოულოდნელი სტუმრის მოსვლის… თყმცა სასურველი იქნებოდა ყველა ინგრედიენტი გრამებსტ ყოფილიყლ ჩამონათვალში.. რომ არ დავაკლოთ ან ჭარბად დავუმატოთ რაიმე.. გმადლობთ …
კათმის სუფი
მე როგორც ვიცი ქათმის ბულიონი ასე არ მზადდება.