შემადგენლობა:
მომზადება:
გახეხეთ სამივე ფორთოხლის კანი და გამოწურეთ წვენი. 3ს.კ წვენი შეინახეთ. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის ცილა 2მწიკვ მარილთან ერთად ათქვიფეთ გამაგრებამდე. შაქარი კვერცხის გულთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ლიქიორი, ფორთოხლის წვენი, ფორთოხლის კანი და ფქვილი. გააცხელეთ ღუელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. დაფხვენით გალეტი და ნუშთან ერთად შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 50 წთ.3 ს.კ ფორთოხლის წვენს შეურიეთ შაქრის პუდრა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი. როდესაც ნამცხვარი მზად იქნება, გადმოიღეთ ცხაურზე და წაუსვით მინანქარი, ფორთოხლის დაშაქრული ნაჭრები შუაზე გაჭერით, მოაწყვეთ ჯერ კიდევ რბილ მინანაქარზე და ოდნავ დააწექით.
ნამცხვარი თხილით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი