ფერადი დიეტა

სახელ იამ დიეტას გამოსაყენებელი პროდუქტების ფერის გრადაციის გამო ეწოდა. ივარაუდება,რომ

თუ პროდუქტებს კვირის დღეების მიხედვით გავყოფთ და კვების ამ რეჟიმს დიდხანს დავიცავთ, 

ნორმალურ წონას დავიბრუნებთ.

1-ლი დღე 

ყველა პროდუქტი თეთრი უნდა იყოს ( ნახშირწყლების დიდი შემცველობა-ენერგეტიუკული პროდუქტების

ოდენობა უნდა შეიზღუდოს) ბანანი,რძე, ბრინჯი, მაკარონის ნაწარმი, კვეცხლის ცილა, კომბოსტო,

კარტოფილი და ა.შ.

მე-2 დღე

წითელი ფერის ყველა არაკალორიული პროდუქტი. პომიოდრი, საზამთრო, ალუბალი, წითელი მოცხარი,

მარწყვი, წითელი ღვინო, წითელი წიწაკა, წითელი თევზი.

მე-3 დღე

მწვანე ფერის პროდუქტი: ბოსტნეულის ფოთლები, კივი, კიტრი-უკიდურესად დაბალკალორიული

პროდუქტები.

მე-4 დღე

ნარინჯისფერი პროდუქტები : გარგარი, ატამი, სტაფილო,ქაცვი, ფორთოხალი.

მე-5 დღე

იისფერი პროდუქტები: ქლიავი, შავი მოცხარი, ყურძნის ზოგიერთი ჯიში და ბადრიჯანი.

მე-6 დღე

ყვითელი პროდუქტები: კვერცხის გული, სიმინდი, თაფლი, ლუდი, ყვითელი წიწაკა, გარგარი, ატამი,ყაბაყი

და ა.შ.

 მე-7 დღე

არაფრის ჭამა არ შეიძლება- მხოლოდ არაგაზირებული და არამინერალიზიბული წყლის მიღებაა დასაშვები.

 

ღირსებები

პირველ რიგში დიეტის ღირსება ის არი, რომ არ ვრცელდება შეზღუდვა პროდუქტებზე-ბევრი პროდუქტია

ფერის მიხედვით და ყოველთვის შეიძლება რაიმე შესაფერისის შერჩევა. სხვა დიეტებისგან განსხვავებით,

ფერადი დიეტა მნიშვნელოვნად დაბალანსებულია ვიტამინებითა და მინერალებით.

 

ნაკლოვანებები

 

ეს დიეტა ხანგრძლივია და დროსთან შედარებით მცირე  შედეგი აქვს- წონის კლება კვირაში დაახლოებით

0.5 კილოგრამს შადგენს.

ფერადი დიეტა

3.5 (70%) 2 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი