შემადგენლობა:
მომზადება:
პრასი მოვხარშოთ და შემდეგ გავწუროთ. გაწურული პრასი მოვათავსოთ ხის ფიცარზე და დავჭრათ წვრილად. ნიგოზი, წიწაკა და მარილი კარგად დავნაყოთ, შემდეგ დავუმატოთ დანაყილი იმერული ზაფრანა, ქინძის თესლი, ხმელი სუნელი, ავურიოთ და გავხსნათ ღვინის ძმრით ან ბროწეულის წვენით. მიღებულ მასაში ავურიოთ გამდაზებული პრასი, მოვათავსოთ თეფშზე ან ლანგარზე და ზემოდან მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვალი ან წვრილად დაჭრილი ქინძი
ლობიოს და სიმინდის სალათი |