ნამცხვარი ”თითები”

შემადგენლობა:

გულისთვის:

მომზადება:

კარგად დარბილებულ კარაქს დავუმატოთ არაჟანი და ნახევარი ჩ.ჭ შაქარი, შევურიოთ ძმარში გახსნილი სოდა და ვთქვფოთ გათეთრებამდე. შევაზილოთ იმდენი ფქვილი, რომ ცომი გამოვიდეს საშუალო სიმაგრის.

ცომი გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და მივცეთ მრგვალი წრის ფორმა. შემდეგ ეს წრე გავყოთ 8 ტოლ ნაწილად. თითოეულს წავუსვათ თხელ ფენად გულსართი და დავახვიოთ განიერი ნაწილად წვერისკენ.

გამზადებული ”თითები” დავაწყოთ ტაფაზე და გამოვაცხოთ აერღუმელში. რომ გამოცხვება, მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.

გულსართის მომზადების წესი:

2 კვერცხის ცილა გავთქვფიოთ ისე, რომ მივიღოთ სქელი მასა. შევათქვფიოთ 1 ჩ.ჭ შაქარი  და 1ჩ.ჭ გატარებული ნიგოზი.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ქლიავის ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი