კომშის ნამცხვარი ბეზეთი

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. ფქვილით, სახამებლით, კარაქითა და 100 გ შაქრით მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. გააბრტყელეთ, ჩდეთ ფორმაში, გაუკეთეთ 1-2 სმ სიმაღლის გვერდები, დაჩხვიტეთ ჩანგლით და შედგით მაცივარში 30 წთ.
  2. კომში გაყავით ოთხად, გათალეთ და ამოაჭერით გული. მეოთხედები დაჭერით სიგრძეზე.
  3. წამოადუღეთ ღვინო, ლიმონის ცედრის ნახევარი, მიხაკი და 10 გ შაქარი. მიღებულ სიროფში ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ კომში და ხარშეთ დაახლოებით 12 წთ.ისე ,რომ ძალიან არ დარბილდეს და დააწყვეთ საწურზე.გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
  4. თხილის ნახევარი მოაყარეთ ცომს და აცხვეთ ღუუმელში 20 წთ. მოაწყვეთ ზედ კომშის ნაჭრები და მოაყარეთ დარჩნილი თხილი.
  5. კვერცხის ცილა და შქარი ათქფვიფეთ გამაგრებამდე. დაუმატეთ დარჩენილი ცედრა და ბეზე კომშზე გაანაწილეთ. აცხვეთ კიდევ 10-12 წთ. სანამ ბეზე მოყვითალო არ გახდება.ნელთბილი ნამცხვარი სუფრასთან მიიტანეთ თხილიან ნაყინთან ერთად.

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

სამარხვო ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი