ვაშლის ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ცომისმ ოსამზადებლად ფქვილს ავურიოთ მატილი და შაქრის ფხვნილის ნახევარი, დავუმატოთ მარგარინი, ცივი წყალი და ცომი მოვზილოთ და გვერდით გადავდგათ. კარაქს ავურიოთ ფდარიჩინი, დავუმატოთ დაჭრილი ჩირი. ვაშლს კანი მოვაცილოთ, გული გამოვუღოთ ( ცოტა უფრო ღრმად) და ამოვავოთ სარიჩინისა და შაქრის პუდრის ნარევში, ვაშლს გულის ნაცვლად ჩირი ჩავუდოთ. ცომი გავაბრტყელოთ, გავყოთ 6 ოთკუთხედად, ცოტა ცომი შევინახოთ ფოთლების გასამზადებლად, ვაშლი  გავახვიოთ ცომში, მოვრთოთ ფოთლებით, ზედაპირზე კვერცხი წავუსვათ. ტაფაზე ცხიმწასმული ქაღალდი დავფინოთ, დავალაგოთ ცომში შეხვეული ვაშლები და გამვოაცხოთ აერღუმელში 30-35 წუთის  განმავლობაში 200 გრადუს ტემპერატურაზე.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ნამცხვარი ‘’ ნიგვზები’’





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი