ბაქლავა

შემადგენლობა:

სიროფისთვის:

მომზადება:

ფენოვანი ცომი გავაბრტყელოთ თხლად, დავჭრათ 6  ტოლ ნაწილად. პირველი ფენა დავაფინოთ

კარაქწასმულ ქურის ტაფაზე, მოვასხათ გამდნარი კარაქი. დავადოთ კიდევ 2 ფენა ცომი, ყველა

მათგანს  წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ გახეხილი ნიგოზი, დარჩენილი 3 ფენაც რიგრიგობით

დავალაგოთ, თან წავუსვათ კარაქი. ფახლავა დავჭრათ რომბებად და შევდოთ 180 გრადუსზე

გახურებულ ღუმელში 40 წთ. მზა ფახლავას მოვასხათ გაციებული სიროფი, რომელიც ასე

მზადდება: შაქარს დავასხათ წყალი,წამოვადუღოთ ,შევურიოთ ლიმონი წვენი და გავაციოთ.

ბაქლავა

3.8 (76.36%) 11 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ორცხობილები ჯემით



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი