ხორცის და სოკოს რულეტი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ხბოს ხორცი დაჭერით თხელ ფენებად, დასერეთ და დაბეგვეთ კულინარული ჩაქუჩით. დაარბილეთ ქათმის მკერდის ნაჭრები. წვრილად დაჭრილი სოკო და ხახვი კარგად მოშუშეთ მცენარეულ  ცხიმში.

ხბოს ხორცი განალაგეთ ისე.რომ მიიღოთ მართკუთხედი, მოაყარეთ მარილი,პილპილი, დაალაგეთ ზევიდან ქათმის ხორცის ნაჭრები, შემდეგ თანაბარ სისქეზე მოაყარეთ სოკოს ნაზავი, მარილი და  პილპილი, დაახვიეთ, მიეცით რულეტის ფორმა, შეკარით კულინარული ძაფით,  წაუსივთ გათვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ ორცხობილას ფხვნილი, დადეთ ფოლფის ნაჭერზე, გადაახვიეთ ჰერმეტულად და ღუმელის ტაფით შედგით ღუმელში შესაწვავად, ნახევარი საათის შემდეგ გადააბრუნეთ. 20-25 წუთის შემდეგ შეამოწმეთ,არის თუ არა მზად.

თუ გინდათ, რომ რულეტის ზედაპირი შებრაწული იყოს, გახსენით ფოლგა და ბოლო რამდენიმე წუთი ასე დატოვეთ ღუმელში. გაითვალისწინეთ, რომ ხბოს ხორცის ნაჭრები, დიდი ზომის უნდა იყოს. თუ ხორცის ნაჭერი არ იძლევა დიდ ზომებად დაჭრის შესაძლებლობას, მაშინ გააკეთეთ რამდენიმე პატარა რულეტი.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი