შემადგენლობა:
ცომისთვის:
გულსართისათვის:
მომზადება:
ცომის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ კარაქს, დავუამტოთ კვერცხის გული გამფხვიერებლით, გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. შევდოთ 0.5-1 საათით მაცივარში დასასვენებლად.
გულსართის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ შაქრის ფხვნილთან და ვანილთან ერთად, დავუმატოთ არაჟანი, კვერცხის გული. ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ ოთკუთხედებად, გვერდები ცოტა ავუწიოთ და თასის ფორმა მივცეთ. 1 ჩაის კოვზი გამზადებული გულსართი დავდოთ თითოეულ ოთკუთხედში, ზემოდან დავადოთ ხილის პატარა ნაჭერი. აერღუმელი გავაცხელოთ 200 გრადუსზე, ტაფაზე წავუსვათ ცხიმი, ნამცხვრები დავაწყოთ და გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში შევარდისფერებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
გოგრის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი