შემწვარი ფუნთუშები

 

შემადგენლობა:

მომზადება:

დააქუცმაცეთ საფუარი და გახსენით რძეში. ფქვილი ჩაცერით ჯამში. შეურიეთ ერთმანეთს საფუვრიანი რძე, შაქარი, კარაქი და კვერცხი. მიღებული მასა დაუმატეთ ფქვილს და მოზილეთ ელასტიკური ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 40 წთ.გადაზილეთ ცომი და ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ დაახლოებით 1 1/2 სმ სიმაღლეზე. ჭიქით ან სპეციალური საჭრელით გამოჭერით 5 სმ დიმამეტრის 36 წრე.18 წრის შუაგულში ცოტაოდენი ხილფაფა გაანაწილეთ, კიდეებზე კი წყალი წაუსვით. დადეთ ცარიელი წრეები და კიდეები კარგად შეაწებეთ.დააფარეთ ჩაის ტილო დდა ასაფუებლად დადგით 15 წთ. ამასობაში გააცხელეთ ცხიმი. ფუნთუშები მდუღარე ცხიმში ნაწილ- ნაწილ ჩაუშვით და ორივე მხრიდან კარგად დაბაწეთ.მზა ფუნთუშები დასაწურად დააწყვეთ ქაღალდზე და მოაყარეთ შაქარის პუდრა.თითო წკირზე წამოაცვით 2-3 ფუნთუშა და სუფრასთან ისე მიიტანეთ.

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ჩებურეკი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი