შემადგენლობა:
მომზადება:
საშუალო ცეცხლზე შემდოგით განიერი ტაფა და ჩაის ჭიქის ერთი მეოთხედი ზეთი გააცხელეთ. დაუამტეთ ნიორი და ზაფრანა და ურიეთ ხშირად. სანამ გაყავისფერდება, ტაფიდან ზაფრანა ნასვრეტებიანი კოვზით გამოირეთ ცალკე ჭურჭლში, ზეთი რომ არ შეჰყვეს და მოაყარეთ ცოტა მარილი. ტაფა დატოვეთ ცეცხლზე, ოღონდ, ოდნავ დაუწიეთ. დაამატეთ 2 ს.კ ზეთი და დაჭრილი პრასი. ურიეთ ხშირად.გააჩერეთ 10 წუთი, სანამ ძალიან დარიბილდება, მაგრამ, ეცადეთ, გაყავისფრებამდე გადმოდგა ცეცხლიდან. პრასიც ცალკე წურჭელზე გადმოიღეთ და ცოტა მარილი პრასსაც მოაყარეთ. შემდეგ ცეცხს აუწიეთ, ტაფაზ ჩარჩენილ ზეთში მოხარშული ბრინჯი დაყარეთ და ხშირად ურიეთ, გადმოღების შემდეგ კი ესეც მარილით შეაზავეთ. ღრმა ტაფაზე დაასხით დარჩენილი ზეთი და შეწვით კვერცხი ისე, რომ კიდეები ოდნავ შეებრაწოს, მაგრამ გული თოხლო დარჩეს. გადაანაწილეთ ბრინჯი ოთხ თეფშზე, თითოეულს თავზე კვერცხი დაადეთ და დანამეთ ტაფაში ჩარჩენილი ზეთისა და სოიის სოუსის წვეთებით. მოაყარეთ მოხა;ული ზაფრანა, ნიორი და მიირთვით.
ავოკადო კვერცხით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი