ყაბაყის ნამცხვარი
შემადგენლობა:
- 125 გ დარბილებული კარაქი
- 150 გ ყავისფერი შაქარი
- 75 გ თეთრი შაქარი
- 3 კვერცხი
- 125 გ მაწონი
- 300 გ ფქვილი
- 2ჩ.კ ცომის საფხვიერებელი
- 3ს.კ კაკაოს პუდრა
- 1ჩ.კ დარიჩინი
- მარილი
- 1/2 ჩ.კ შაქრიანი ვანილი
- 3ს.კ შოკოლადის ბურბუშელა
- 400 გ ყაბაყი
მინანქრისთვის:
- 4 ს.კ ლიმონის წვენი
- 200 გ შაქრის პუდრა
- 2ს.კ კარაქი
- ცხიმი და დაფხვნილი ორცხობილა ფორმისთვის
მომზადება:
- კარაქი და ორივე სახის შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. თანდათან დაუმატეთ კვერცხი და მაწონი.
- ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი, კაკაო, დარიჩინი, 1/2 ჩ.კ მარილი, შაქრიანი ვანილი და შოკოლადის ბურბუშელა. ფქვილიანი მასა შეურიეთ კვერცხიან მასას. გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე.
- ყაბაყი გათალეთ, გახეხეთ და შეურიეთ ცომს. ფორმას წასუვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ.
- შაქრის პუდრა გახსენით ლიმონის წვენში. გაადნეთ კარაქი და ლიმონის წვენს შეურიეთ. მინანქარი ფუნჯით წაუსვით მზა ნამცხვარს.
ყაბაყის ნამცხვარი
2 (40%) 1 vote[s]
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი