ძველებური და საკმაოდ გემრიელი რეცეპტი!
მომზადება:
3 ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 250 გრ შერბილებული კარაქი ან მარგარინი, 5 ჭიქა ფქვილი შეზილეთ კარგად ხელით.
ამ მასიდან ცალკე შეინახეთ ერთი ჭიქა. დარჩენილს დაუმატეთ 3 ც კვერცხი, 1 ჭიქა მაწონი, რომელშიდაც
გახსნილი იქნება 1 ჩ.კ სოდა, დაუმატეთ 1 ჭიქა ქიშმიში და აურიეთ კარგად.
მოათავსეთ ოდნავ შემთბარ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. ზემოდან მოაყარეთ 1 ჭიქა ქიშმიში და შენახური
1 ჭიქა ცომის მასა. შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე.
ნამცხვარი “ძეხვი” |