ვაშლის ღვეზელი

შემადგენლობა:

მომზადება:

 ეს ნამცხვარი არაკალორიული გამოდის და ძალიან მალე მზადდება. კვერცხისა და შაქრისგან  გოგლი-მოგლს გავაკეთებთ. ძმარს, სოდას, ვანილსა და ფქვილს დავამატებთ და კარგად ავურევთ. ტაფაზე  ცხიმსა და ფქვილს  გავანაწილებთ და ე.წ კალკის ქაღალდს დავაფენთ. გაფცქვნილ და დაჭრილ ვაშლებს დავალაგებთ. ძალიან მჭიდროდ უნდა  დავალაგოთ ისე , რომ ცარიელი ადგილი არ დარჩეს. გამზადებულ მასას ზემოდან მოვასხამთ. შევდგამთ აირღუმელში და საშუალო ცეცხზე 20-30 წუთის განმავლობაში ვაცხობთ. რომ გამოცხვება და შეგრილდება, გადმოვაბრუნებთ. დარიჩინსა და  შაქრის  პუდრას ერთმანეთში ავურევთ და ამ ნამცხვარს ზევიდან მოვაყრით.

ვაშლის ღვეზელი

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ტარტი გოგრით





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ლონდა says:

    მაგარი იქნება

დატოვეთ კომენტარი