უგემრიელესი მუსი თხილით

შემადგენლობა:

მომზადება:

ჩააგდეთ ჟელატინი ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ გახსენით ქვაბში წყლის რამდენიმე წვეთთან

ერთდ და ურიეთ, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. ათქვიფეთ კვერცხის გულები და შაქარი, სანამ არ გახდება

თთრი და ქაფიანი. შეურიეთ ფორთოხლის წვენი,რძე, 2 ს.კ ფორთოხლის ლიქიორი, თბილი ჟელატინი.

ერთად ათქვიფეთ და შედგით მაცივარში.

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და ნაღები, დაუამტეთ ფორთოხლის მიქსტურას. დაჭერით ნიგოზი. რამდენიმე

ცალი გადადეთ მოსართავად, დანარჩენი ჩაუმატეთ ნაღებას. შემდეგ დაუმატეთ გემოვნებით ლიქიორი.

გადაიტანეთ მუსი მოზრდილ მინის თასში ან პატარა თასებში და შედგით მაცივარში. მუსი მორთეთ

დარჩენილი ათქვეფილი ნაღებით და დაჭრილი ნიგვზით.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ნუთელას და ზეფირის ტოსტი