შემადგენლობა:
მომზადება:
8 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ 2ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავამატოთ 400 გრ გამდნარი კარაქი, 400 გრ არაჟანი,სოდა- გახსნილი ძმარში,ვანილი, 5ჩ.ჭ ფქვილი.ცომი მოვზილოთ კოვზით, ჩავასხათ ცხიმწასმულ ყალიბში და შევდგათ საშუალო სიმხურვალის ღუმელში გამოსაცხობდ. როცა გამოცხვება,გავაგრილოთ.ამოვიღოთ ყალიბიდან და წავუსვათ კრემი რომელიც შემდეგნაირად მზადდება:
8 კვერცხის ცილა ვთქვიფოთ გათეთრევამდე.ნელ-ნელა შევათქვიფოთ 2ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი,როცა კარგად გასქელდება,დავამატოთ სახეხზე გახეხილი ან ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული 2-3 ცალი ლიმონი.
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე,წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნახევარი,ზემოდანაც ლამაზად წავუსვათ კრემი.
მარციპანის ტორტი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი