მომზადება:
გააცხელეთ ქვაბით წყალი და გადაიყვანეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ჩაუშვით შიგ 50 გრამი სულგუნი ან ჭყინტი ყველი . როცა სულგუნი დარბილდება და დაწელვას დაიწყებს – გადმოიღეთ სამუშაო დაფაზე ქაფქირის მეშვეობით, რომ ნაკლები წყალი გადმოყვეს და დაიწყეთ მისი გადაზელვა. თავიდან გეგონებათ, რომ ყველის მასა იშლება და აღარ შეწებნება – ეს განსაკუთრებით წყინტ ყველს ეხება – მაგრამ გადაზელა გააგრძელეთ და როცა გაცივდება და აღარ დაგემორჩილებათ, ისევ წყალში შეათბეთ. შემდეგ ისევ დაიწყეთ დამუშავება და გაწევა; საბოლოოდ, უნდა მიიღოთ 2 მილიმეტრის სისქის სიფრიფანა ფურცელი, რომელსაც გვერდებს ჩამოუსწორებთ.
პომიდვრის საწებელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი