შემადგენლობა:
მომზადება:
სოკოს მოვხარშავთ, წყალს გამოვუცვლით და ხემეორედ მოვხარშავთ. ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა და უცხო სუნელები უნდა გავატაროთ და ამ მასას ჯამში ჩავუშვებთ. ქინძსა და კამას წვრილად დავაჭრით, ძმარსადა ცოტა წყალსაც დავამატებთ. აუცილებელია, რომ მასა მშრალი არ იყოს. მარილსაც მოვაყრით და მოხარშულ სოკოს შევურევთ. ბოლოს მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები
მსხლის მურაბა |
სოკოს კუჭმაჭი სადაური ქართულია? კუჭმაჭი — კუჭისა და ღვიძლის ნარევია. სიტყვა კუჭმაჭი ბრჭყალებში მაინც ჩასვით —“კუჭმაჭი”.