შემადგენლობა:
მომზადება:
ხახვი წვრილად დავჭრათ და ზეთში მოვშუშოთ. დაუმატოთ ბრინჯი და მშრალად ვშუშოთ 1 წუთი, თან
ვურიოთ. გამჭირვალე რომ გახდება, დავასხათ ღვინო.
ღვინის აორთქლების შემდეგ დავასხათ 1 ჭიქა ცხელი ბულიონი, ცეცხლს დავუწიოთ, თავზე დავაფაროთ და
გავაგრძელოთ ხარშვა.
სითხეს რომ დაიშრობს, დავასხათ მეორე ჭიქა ცხელი ბულიონი, დაუმატოთ ბარდა, დაჭრილი კალმარი
და კრევეტი, თან კარგად ამოვურიოთ.
როცა სითხეს კვლავ დაიშრობს, დავასხათ დანარჩენი ბულიონიც, ამჯერად სითხე ბოლომდე არ უნდა
დაშრეს, უნდა დარჩეს ცოტა წვენი, თანაც მეტისმეტად თხელი არ უნდა იყოს.
როცა რიზოტო მზად იქნება, ქურა გამოვრთოთ, ჩავაგდოთ კარაქი და დავაფაროთ თავზე. 10 წუთის
შემდეგ კარგად ამოვურიოთ და მივიტანოთ სუფრაზე.
ორაგულის პაშტეტი ზეთისხილით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი