რვაფეხა ბოსტნეულითა და სოკოთი
შემადგენლობა:
- 1 თავი ხახვი
- 100 გ ზეითუნის ზეთი
- 50 გ ტომატი
- 1 ჭიქა წითელი ღვინო
- დაფნის ფოთოლი
- 10 მარცვალი პილპილი
- 10 მარცვალი ბაჰარი
- 300 გ ჯუჯა ხახვი
- 250 გ სოკო
- 300 გ სტაფილო
- ნიზხურის ბოლქვი
- 1 კგ რვაფეხა
- მარილი
მომზადება:
- წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ 50 გ ზეითუნის ზეთში, დაუმატეთ ტომატი, ღვინო, დაფნის ფოთოლი, პილპილის მარცხვლები. მსხვილად დამტვრეული ბაჰარი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე.
- ჯუჯა ხახვი გაფცქვენით, მოთუთქეთ და მოხარშულ სოკოსთან ერთად დაუმატეთ ტომატის მასას.
- სტაფილოსა და ნიახურის ბოლქვებისგან ამოჭერით თხილის ზომის ბურთულები, ხარშეთ 15 წთ. გადაწურეღ და შუშეთ დარჩენილ ზეითუნის ზეთში 10-15 წთ. შეურიეთ ტომატის სოსუსს.
- რვაფეხები კარგად გააშრეთ და შეწვით ზეთიან ცხელ ტაფაში. მოახით სოუსი, დაუმატეთ მარილი და შუუშეთ ნელ ცეცხლზე მომზადებამდე.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი