შემადგენლობა:
მომზადება:
საფუარი და მარილი გავხსნათ თბილ რძეში, დავუმატოთ შაქრისა და კვერცხის ნაზავი
და კარგად ავურიოთ.
ჩავამატოთ ფქვილი, თან გამუდმებით ვურიოთ. შევურიოთ გამდნარი კარაქი
და მოვზილოთ ცომი 20-25 წუთის განმავლობაში,გამზადებული ცომი დავდგათ სითბოში 1-
2 საათი. როცა ცომი ამოფუვდება, გავყოთ 5 ნაწილად, თითოეული ნაწილი
გავაბრტყელოთ. გადავიტანოთ კარაქიან ქურის ტაფაზე,ნახევარი საათი ასე დავტოვოთ,
გადავუსვათ კვერცხის გული მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი
( შეგიძლიათ ნიგოზი ცომის შიგნითაც უქნათ) და გამოვაცხოთ
ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში .
მსხლის ღვეზელი |