მასალა:
მომზადება:
გააცხელეთ ქვაბში რძე, სანამ რძე ცხელდება მოათავსეთ კვერცხის გულები ჯამში, დაუმატეთ შაქარი და ათქვიფეთ, სანამ მასა არ გათეთრდება, ათქვეფის დროს ჩაასხით გაცხელებული რძის ნახევარი და გააგრძელეთ მიქსერით ათქვეფა სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. ამის შემდეგ ეს შერეული მასა ჩაასხით დარჩენილ რძიან ქვაბში. დადგით ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ურიეთ, მანამ სანამ მასა არ დარჩება კოვზზე (ცოტა შესქელდება), გადადგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ ნაღები, კარგად მოურიეთ. მიღებული მასა გაცერით კარგად, ახლა უკვე შეგიძლიათ დაუმატოთ ვანილი და ყველი რიკოტა, კარგად მოურიოთ , ჩავასხათ მასა ფორმებში და შევდგათ საყინულეში 1 ღამით.
სანამ მასა გადაიქცევა ნაყინად, მოვამზადოთ ბალზამირებული გლაზური : საშუალო ზომის ჯამზე დაასხით ბალზამირებული ძმარი, დაუმატეთ თაფლი, ურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუზიეთ ცეცხლს და გააგრძელეთ მორევა მანამ სანამ ნახევარი არ აორთქლდება და გლაზური არ მიეკრობა კოვზზს.
ბოლო ეტაპზე შეაერთეთ მიღებული ინგრედიენტები (შეხედეთ ფოტოს) და მიირჩვით .. !
უგემრიელესი მუსი რომით |
დზალიან გემრიელია ტქვენც სცადეტ
კარგია