შემადგენლობა:
მომზადება:
ლიმონი გარეცხეთ ძალინა ცხელ წყალში და გააცალეთ ქერქი. აადუღეთ 500 მლ წყალი, დაუმატეთ
ლიმონის ქერქი და შაქარი და ადუღეთ 3-5 წთ. შემდეგ ლიმონის ქერქი გაწურეთ და სიროფი გადადეთ.
ქიშმიშს მოასხით თეთრი რომი და გააჩერეთ, რომ ქიშმიში გაიჟღინთოს. ათქვიფეთ ნაღები, სანამ არ გახდება
ჰაეროვანი და ფაფუკი და დაუმატეთ ქიშმიშს. ათქვიფეთ ჟელატინი 4-5 ს.კ ლიმონის წვენთან ერთად,
გააჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ გააცხელეთ,თან ურიეთ, სანამ ჟელატინი ბოლომდე არ გახსნება წყალში.
კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა. აურიეთ ერთმანეთში ლიმონის სიროფი, ნაღები და ქიშმიში,
დარჩენილი ლიმონის წვენი, კვერცხის ცილა და თბილი ჟელატინი და შედგით მაცივარში. რამდენჯერმე
მოურიეთ. შემდეგ ჩაასხით პატარა თასები და გაყინეთ.
სუფრაზე მიტანის წინ თასები ამოავლეთ ძალიან ცხელ წყალში. ნაყინი გამოაბრუნეთ დესერტის ლანგარზე
და სუფრაზე მიიტანეთ შოკოლადის სოუსთან ერთად .
ტირამისუ მანდარინით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი