შემადგენლობა:
მომზადება:
გათალეთ ფორთოხალი და დაჭერით თხელ რგოლებად. მოაყარეთ 25 გრ შაქარი, მოასხით კონიაკი და დატოვეთ,
რომ კარგად გაიჟღინთოს. ათქვიფეთ კვერცხის ცილა. აურიეთ ერთად 100 გრ შაქარი და ვანილი და
თანდათანობით დაუმატეთ კვერცხის ცილას. ჩადეთ ტორტის მოსართავ ტომარაში 2 ს.კ ბეზე. ტომარას
გაუკეთეთ ვარსკვლავის ფორმა. დარჩენილ ბეზეს დაუმატეთ 2 კვერცხის გული. ნაყინი მოათავსეთ
აირღუმლის მოზრდილ ლანგარზე. 9 ც ნუშის ნამცხვარი დატეხეთ შუაზე, დაალბეთ კონიაკმოსხმულ
ფორთოხლის წვენში და მოათავსეთ ნაყინის ირგვლივ. დარჩენილი ნუშის ნამცხვარი კი მოათავსეთ ნაყინის
თავზე. კვერცხის მიქსტურა ზემოდან მოასხით ნუშის ნამცხვარსა და ნაყინს. სულ ზევიდან კი ტორტის
მოსართავი ტომრით მორთეთ ბეზეთი და 3-4 წუთით შედგით ღუმელში.
ნაყინის თავზე მოათავსეთ კონიაკითა და შაქრით გაჟღენთილი ფორთოხლის ნაჭრები.
შოკმანჟე |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი