ნაყინი მაყვლით

შემადგენლობა:

სოუსისთვის:

მომზადება:

ავადუღოთ რძე, კვერცხი და კვერცხის გულები ავთქვფიოთ შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავუმატოთ ფქვილი და ვანილი. ცხელი რძე ფრთხილად, განუწყვეტელი მორევით დავასხათ მიღებულ ნარევს, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვხარშოთ შემაგრებამდე. გადავდგათ ცეცხლიდან, გავაციოთ, დავუმატოთ ათქვეფილი იოგურტი და2 საათით შევდოთ მაცივარში, შემდეგ და ისევ ავთქვიფოთ და 0,5  საათით კვლავ შევდოთ მაცივარში.

მაყვალი და შაქარი მოვხარშოთ 1ს.ლ წყალში ( ვხარშოთ ვიდრე მაყვალი მთლიანად დაიჭყლიტება). გამოვიღოთ ნაყინი მაცივრიდან, დავუამტოთ სოუსი, ავთქვფიოთ და 3 საათით კვლავ შევდოთ მაცივარში.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

დესერტი ატმით და პიტნით





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი