შემადგენლობა:
კრემისთვის:
მომზადება:
1 ჩ.ჭ წყალს დავუმატოთ 1 კვერცხის გული, 1ს.კ მაგარი არაყი, 100 გრ გამდნარი კარაქი და ავზილოთ. დავუმატოთ ცოტ-ცოტა ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს. ვზილოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. მიღებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.
ცალკე მოვზილოთ ცომზე წასასმელი გული: ავიღოთ 500 გრ მარგარინი და გავყოთ 6 ნაწილად. ავიღოთ ცომის 1 გუნდა და გავაბრტყელოთ იმ მხრიდან, საიდანაც გადავკეცვეთ. ასე გავიმეოროთ სამჯერ ( ე.ი წავუსვათ მარგარინს 3 ნაჭერი). ასე გავიმეოროთ ცომის მეორე ნაჭერზეც. შემდეგ ცომი შევდგათ 1 საათით საყინულეში, გამოვიღოთ და ნახევარი საათი დავდგათ ოთახის ტემპერატურაზე.შემდეგ გამოვიღოთ და გავაბრტყელოთ, დავჭრათ ნაჭრებად და გამოვაცოთ საშუალო სიმხურვალის ცეცხლზე აირღუმელში. როცა გამოცხვება,ნამცხვარს შუაში ჩავუდოთ მოხარშული კრემი.
კრემის მომზადების წესი:
ნახევარ ლიტრ რძეში შევურიოთ 3ს.კ ფქვილი, 2ჩ.ჭ შაქარი და მოვადუღოთ. გაციების შემდეგ შევათქვფიოთ 300 გრ კარაქი და ვანილი.
უგემრიელესი ტირამისუ |
Soda arunda?
თუ რეცეპტში არ წერია,ესეიგი არ უნდა