შემადგენლობა:
მომზადება:
კარაქი,შაქარი, შაქრიანი ვანილი, 1 მწიკვი მარილი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ფქვილი, სახამებელი, ცომის საფხვიერებელი და კარგად მოურიეთ.ქლიავის ჩირი დაჭერით და ცომში ფრთხილად შეურიეთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 55-60 წთ. ცხობის დროს დააფართ ალუმინის ფოლგა.ჯერ კიდევ თბილ ნამცხვარს მოაყარეთ დარიჩინიანი შაქარი. ამ ნამცხვარს ძალიან უხდება ათქვეფილი ნაღები.
ალუბლის ღვეზელი |