შემადგენლობა:
მომზადება:
გააკეთეთ გოგლიმოგლი, შეურიეთ თაფლი, 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი, 1 ჩ,კ სოდა ძმრით, ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. გაყავით სამ ნაწილად.
პერგამენტის ქაღალდი დაჭერით საცხობ ფორმის ზომაზე, წაუსვით ცხიმი და ზედ გააბრტყელეთ ცომის ერთი გუნდა, მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ. ცხელ ფირფიტას მოაცალეთ პერგამენტის ქაღალდი და ჩამოაჭერით ნაპირები. ასევე გამოაცხვეთ დარჩენილი ორი გუნდა.
ცივ ფირფიტებს წაუსვით კრემი. დაფშხვენით ფირფიტების ჩამონაჭრები და მოაყარეთ ზედაპირზე. 4-5 საათის შემდეგ დაჭერით სასურველ ზომაზე.
კრემი:
ათქვიფეთ კარაქი, დაამატეთ შესქელებული რძე და გააგრძელეთ თქვეფა ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაამატეთ 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი.
ბაქლავა |
ძალიან მაგრად გამოიკურება.ძალიან გემრიელია
Aმ მასალას ანუ ცომს ორთქლზე მოშუშვა არუნდა?
არა, ამ რეცეპტის მიხედვით არ უნდა
DZALIAN MAGARIA SAAXALWLOD AMAS GAVAKETEB
სწორი რეცეპტია,ოღონდ გვერდებს არ უნდა ჩამოჭრა, მე მესამე ჭიქა გატარებულ ნიგოზს ვაყრი,ძვირი სიამოვნებაა,მაგრამ ნამდვილი იდეალი ასეთია.
გავაკეთე და კარგი გამომივიდა, ძალიან გემრიელიაა:*