შემადგენლობა:
მომზადება:
5 მთლიანი კვერცხისა და 2 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ დარბილებული კარაქი, არაჟანი, სოდა, ძმარი, ვანილი, ფქვილი და კოვზით კარგაად ავზილოთ ( ცომი უნდა იყოს არაჟნის სისქის). ცომი გავყოთ შუაზე. ერთ ნახევარს შევაზილოთ 2ს.კ კაკაოს ფხვნილი. ყალიბს წავუსვათ კარაქი და რიგრიგობით დავასხათ ჯერ თეთრი ცომი, ზემოდან ყავისფერი, შემდეგ ისევ თეთრი და ასე გავაგრძელოთ, სანამ ცომი დამთავრდება. ყალიბი შევდგათ გაზგურაში გამოსაცხობად.
როცა გამოცხვება, ზემოდან მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი,რომელიც შემდეგნაირად უნდა მოვამზადოთ: 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილს დავამატოთ 3 ს.კ კაკაოს ფხვნილი, 4ს.კ რძე ან წყალი დავგათ ცეცხლზე, დავამატოთ 50 გრ კარაქი, წამოვადუღოთ და ცხელი დავასხათ ნამცხვარს.
კაკაოს ნამცხვარი |
ძალიან კარგია! ამ რეცეპტით ვაცხობ რამდენი წელია…არაჟანი 2 ჭიქა თუ იქნება, უკეთესი გამოვა 🙂