შემადგენლობა:
მომზადება:
გაზქურა გააცხელეთ 190◦С.
რძე აადუღეთ.
გააცალკევეთ ცილა და კვერცის გული .
ღრმა ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი მიქსერში .შემდეგ დაამატეთ ნაწილი ცხელი რძის და ფქვილი და ათქვიფეთ კიდევ ცოტა ხანი. შემდეგ შეურიეთ დანარჩენი რძე და ათქვიფეთ კიდევ 5 წუთი. ამ მასას დაამატეთ ლიმონის კანის ნაფხეკი, და დადგით ჯამი ცეცხლზე
აცხელეთ და ურიეთ გაუჩერებლივ სანამ მასა არ გასქელდება .
ცილა ჩაასხით ღრმა ჭურჭელში და დაიწყეთ ათქეფვა მიქსერით,დაამატეთ შაქრის ფუდრა, და ½ ჩ.კ ლიმონის წვენი და გააგრძელეთ ათქეფვა. შეურიეთ კიდევ ერთი ჩ.კ ლიმონის წვენი და თქვიფეთ მანამ მასა არ გამაგრდებას წრაფად შეურიეთ მომზადებული კვერცხის გული, ჩაასხით მასა ფორმებში და ჩადეთ გაზქურაში 15 – 20 წთ.
ხილის ჯემი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი