შემადგენლობა:
მომზადება:
საფუარი გავხსნათ 150 გრამ თბილ წყალში, გავაჩეროთ 10 წთ და მოვურიოთ. ფქვილი ჩავყაროთ
დიდ ჯამში, შევურიოთ ოთახის ტემპერატუაზე დარბილებული 30 გრ კარაქი და კარგად
ავსრისოთ. ჩავამატოთ 1 კვერცხი, შაქარი, მარილი,საფუარი და მოვზილოთ ელასტიური ცომი
10-15 წთ. ცომი გავაბრტყელოთ მართკუთხედის ფორმაზე, კარაქი გავჭრათ სამ ნაწილად,
წავუსვათ 1/3 კარაქი ცომის 1/3 ნაწილს. უკარაქო ცომი გადმოვკეცოთ, დავაფინოთ
კარაქიან ცომს და გვერდები კარგად შემოვუკეცოთ. ცომი ისევ გავაბრტყელოთ, გადავიტანოთ
პერგამენტზე, გავახვიოთ ჭურჭლის ტილოში და შევდგათ მაცივარში 30 წთ. იგივე გავიმეოროთ
ორჯერ კარაქით, შემდეგ კი გავიმეოროთ პროცედურა სამჯერ კარაქის პროცედურის შემდეგ. ცომი
გავაბრტყელოთ მართკუთხედის ფორმაზე, გადავაფინოთ ჭურჭლის ტილო და გავაჩეროთ 10
წთ. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და გამოვჭრათ 8-8 მართკუთხედი.
თითოეულ კრუასანს ჩავუდოთ სასურველი ჯემი, გადავახვიოთ, დავაწყოთ ცხიმიან ქურის
ტაფაზე, გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და გავაჩეროთ 40 წთ. გავახუროთ ღუმელი 220
გრადუსზე და გამოვაცხოთ კრუასანები.
კექსი |