შემადგენლობა:
მომზადება:
წყალში გავხსნათ ძმარი, არაყი და ზეთი, გავთქვიფოთ კვერცხი, შემდეგ დავუმატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
გავარტყელოთ და ფართოპირიანი დანით წავუსვათ დარბილებული მარგარინის 1/3 ნაწილი. შევახვიოთ კონვერტივით და ისევ გავაბრტყელოთ. გადავუსვათ მეორე ნაწილი მარგარინი და კიდე გადავკეცოთ კონვერტივით. მესამედ გავაბრტყელოთ, გადავუსვათ დარჩენილი მარგარინი, გადავკეცოთ და შევდოთ 1 საათით მაცივარში.
ამის შემდეგ, გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ 2-3 სმ სიგანის ზოლებად. დავახვიოთ ზოლები ფორმებს, და გამოვაცხოთ 190-200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთი.
ამ ულუფიდან გამოდის 40 საშუალო ზომის ხვეულა.
გამომცხვარი მილები ამოვავსოთ კრემით, ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
ნაყინი |
kaia