შემადგენლობა:
მომზადება:
1. ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში, დაუმატეთ შაქარი, შაქრიანი ვანილი და 2 მწიკვი მარილი. ცოტაოდენ რძეში გახსენით საფუარი, დაუმატეთ ფქვილიან მასას და ოდნავ მოურიეთ. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წთ.
2. ქიშმიში დაალბეთ რომში ან ალუბლის ნაყენში.
3. ცომს ნელ-ნელა დაუმატეთ კვერცხი, კვერცხის გული, დარჩენილი რძე და წვრილად დაჭრილი კარაქი. ბოლოს შეურიეთ ქიშმიში. მოზილეთ ელასტიკური ცომი, დააფარეთ და დადგით 30წთ.
4. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ფორმის ძირის ყოველ ნაოჭში ჩადეთ თითო ნუში, ჩაასხით ცომი ფორმაში და გააჩერეთ 1 სთ.
5. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. აცხვეთ 45 წთ. სანამ ღია ყავისფერი არ გახდება. გააგრილეთ და ფორმა ლანგარზე გადმოაბრუნეთ. შაქრის პუდრა ისე მოაყარეთ, რომ ნუში ჩანდეს.
მარწვის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი