შემადგენლობა:
მომზადება:
2 კვერცხის და ორი ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილით გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, შევაზილოთ 100 გრ დარბილებული კარაქი, 2 ს.კ კაკაო, 1 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი, დავასხათ 2 ჩ.ჭ ცივი რძე, დავამატოთ სოდა-გახსნილი ძმარში, ვანილი, ცოტა მარილი და კარგად გავთქვფიოთ. დავაყაროთ 3 ჩ.ჭ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. თუნუქის ფურცელზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ კარაქი და დავასხათ მომზადებული ცომის მასა. შევდგათ გაზქურაში და გამოვაცხოთ.
მოვამზადოთ კრემი შემდეგნაირად: 250 გრ კარაქი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე და შევურიოთ ცოტ-ცოტა შესქელებული რძე. ისევ ვთქვიფოთ მიქსერით, სანამ არ მივიღებთ ერთგვაროვან, ჰაეროვან მასას.
გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ მაგარი ყავის ნაყენისა და ცოტა კონიაკის ნარევით, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნახევარი, ზემოდანაც წავუსვათ კრემი და მოვრთოთ ტორტის მოსართავად.
ვაშლის კრუასანები |
დზალიან გემრიელი გამოვიდა