შემადგენლობა:
მომზადება:
სამ ჭიქა ფქვილსა და კარაქს ხელით ავზელთ. წყალსა და სოდას დავუმატებთ. ფქვილსაც შევურევთ და ისევ ვზილავთ. ნაზი ცომი უნდა მივიღოთ ისეთი, რომ ხელზე არ გეკრობოდეს. ამ ცომს ოცი წუთით მაცივარში შევინახავთ. ვაშლები გავთალოთ და სიგრძეზე გავჭრათ. თხილიც წვრილად დავჭრათ. ცალკე კი ვანილი, ერთი ჭიქა ფქვილი და ერთი ჭიქა შაქარი ერთმანეთშო ავურიოთ. ცომს რაც შეეხება, მაცივრიდან გამოღების მერე, ორ ნაწილად გავყოთ. ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ და ტაფაზე დავაფინოთ. ფქვილის, შაქრისა და ვანილის მასა მოვაყაროთ. შემდეგ ვაშლები და თხილი დავალაგოთ. დარჩენილი ფქვილი, ვანილი და შაქარიც მოვაყაროთ. მეორე ფენაც გადავაფაროთ და ჩანგლით დავჩხვლიტოთ. შევდგათ აირღუმელში და საშუალო ცეცხლზე გამოვაცხოთ.
პოლონური ხაჭოს პასკა 1 |