შემადგენლობა:
ბეზე:
მომზადება:
ცალკე ავთქვიფავთ კვერცხის გულებს შაქარში ( ცილები მაცივარში სევინახოთ ბეზეს გასაკეთებლად). დავამატებთ გამდნარ კარაქს, არაჟანს, ძმარს, ოდნავ მარლსა და ვანილს. ბოლოს ფქვილსაც შევურევთ და ცომს მოვზელთ. ცომს სამად გავყოფთ. აქედან ორი დიდი ნაწილი უნდა იყოს, ერთი კი პატარა, რომელსაც ბოლოს ტორტის გასაფორმებლად გამოვიყენებთ. სამივე ფირფიტას გამოვაცხობთ. მესამეს, რომელიც პატარაა, კარგად დავფშხვნით.
ბეზეს მომზადება:
კვერცხის ცილებს გამოვიღებთ მაცივრიდან და შაქრის ფხვნილში ავთქვეფთ. შემდეგ ვაშლს მსხვილ სახეხზე გავხეხავთ. ერთ ცომს ვაშლსა და ბეზეს გადაუსვათ და მეორე ცომს დააფარებთ. შემდეგ ისევ ვაშლსა და ბეზეს წაუსვამთ. ზემოდან და გარშემო კი მესამე საფშხვნილი ფირფიტას მოვაყრით.
მხოლოდ 3 ინგრედიენტი ! |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი