გამომცხვარი ხორცი და კარტოფილი

შემადგენლობა:

პიურე:

მომზადება:

კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ და მოვხარშოთ. ნახარში შევინახოთ, კარტოფილი ჩავზილოთ მარილსა და კარაქთან ერთად, ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში, დავასხათ წყალი, რომ მოადგეს და დავდგათ ცეცხლზე. ამასობაში საშუალო ზომაზე, დავჭრათ სტაფილო, ნიახური, ხახვი და პრასი. ხორცი რომ დარბილდება, დავუმატოთ დაჭრილი ბოსტნეული და დაფნის ფოთოლი. თუ წყალი ჩაშრება, დავასხათ, რომ დაიფაროს. როცა ხორცი  დარბილდება, დავუმატოთ ცხიმი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ, შემდეგ შევურიოთ ბრენდი.

კარგად დარბილებულ ინგრედიენტებს დავუმატოთ მარილი, ქონდარი,წიწაკა და ტომატპასტა. მიღებული სქელი მასა კიდევ 2-3 წუთი გავაჩეროთ ცეცხლზე. მინის ან თიხის საცხობ ფორმაში მოვათავსოთ მოშუშული ხორცი და ზედ კარტოფილის პიურე გადავანაწილოთ. კერძი შევდგათ წინასწარ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ, სანამ ზემოდან დაიბრაწება.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი