გამომცხვარი თევზი სოკოთი

შემადგენლობა:

 

მომზადება:

დაბალ ცეცხლზე ფერის შეუცვლელად მოხალეთ ფქვილი, შეურიეთ კარაქი,გაცხელებული არაჟანი, მარილი და პილპილი.თევზი დაჭერით მომცრო ნაჭრებად და ოდნავ შეწვით. კარტოფილი დაჭერით მრგვლად და შებრაწეთ. ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და სოკო შეწვით ერთად .ერთი ულუფისთვის განკუთვნილ ტაფაზე დაასხით ცოტაოდენი არაჟნის სოუსი. შუაში მოაწყვეთ თევზის ნაჭრები, ირგვლივ- კარტოფილის ნაჭრები, მრგვლად დაჭრილი კვერცი და ხახვთან ერთად შემწვარი სოკო. ზემოდან მოასხით დარჩენილი არაჟნის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და გამოაცხვეთ.სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

თევზის ბულიონი