აჩმა

შემადგენლობა:

მომზადება:

კვერცხი გახსენით თბილ წყალში, დაამატეთ მარილი და მოზილეთ მკვრივი ცომი. ცომი გაყავით 8 ნაწილად. გაადნეთ კარაქი, დაფშვენით ყველი და გაყავით 7 ნაწილად. ფართოპირიანი ქვაბით წყალი დადგით ცეცხლზე, ჩაყარეთ ცოტა მარილი და აადუღეთ.

ცომის ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ ღუმელის ტაფის ზომაზე, მოასხით კარაქი, მოაყარეთ 1 წილი ყველი, შემდეგ ტაფის ზომაზე ხარშეთ. სწრაფად ამოიღეთ, დადეთ საწურზე, გადაავლეთ ცივი წყალი, გადაიტანეთ ჩაის ტილოზე, შეამშრალეთ და დააფინეთ ტაფაზე გაშლილ პირველ ფენას, ზევიდან მოასხით კარაქი, მოაყარეთ 1 წილი ყველი და ა.შ. ამავე წესის დაცვით დაალაგეთ მორიგეობით 6 წილი ცომი, ხოლო ცომის მეორე წილი გააბრტყელეთ ტაფაზე უფრო დიდ ზომაზე, გადააფარეთ დალაგებულ ცომის ფენებს და შემოუკეცეთ პირველ ფენას. ზევიდან წაუსვით არაჟანში გახსნილი კვერცხის გული. დაჭერით სასურველ ზომაზე  ( ბოლო ფენა არ უნდა გაჭრათ) და გამოაცხვეთ.

აჩმა

4.5 (89.47%) 19 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ლორიანი პიცა





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. სახელი*თამუნა says:

    მადის აგმდზვრელად გამოიყურება ნამდვილად,ძალიან კარგია აჩმა

დატოვეთ კომენტარი