შემადგენლობა:
მომზადება:
ერთი ჭიქა არაჟანი, 1ცალი კვერცხი, ერთი ჭიქა შაქრის ფხვნილი, ერთი ს.კ არაყი ან კონიაკი, სოდა-გახსნილი ძმარში, ფქვილი კარგად ავურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ტორტის ფირმას წავუსვათ კარაქი, მოვაყართ წვმინდად დაფქვილი ორცობილა ან ფქვილი, ჩავასხათ ტორტის მასა, შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხბოდ და ვაცხოთ დაახლოებით 30-40 წუთი.
ავიღოთ იგივე შემადგენლობა, მხოლოდ დავამატოთ 2სავსე ს.კ კაკაოს ფხვნილი, გამოვაცხოთ მეორე მუქი ფერის ბისკვიტი. პირველ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, ზემოდან დავადოთ მეორე მუქი ფერის ბისკვიტი,წავუსვათ ზემოდანაც კრემი და მოვაყაროთ სახეხზე გაფხეკილი შოკოლადი.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: ავიღოთ ერთი ჩ.ჭ გაციებული სქელი არაჟანი, გავთქვიფოთ მიქსერით და თანდათან შევათქვიფოთ ერთი ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი,დავამატოთ ცოტა ვანილი, როცა არაჟანი გაფუვდება, კრემი მზად არის.
ტარტალეტკები მოცვის ჯემით |
მაგარია