გთავაზობთ ალუბლის ჯემის მომზადების რეცეპტს!
შემადგენლობა:
მომზადება:
ალუბლის კურკები მიტკლის ტომარაში ჩაყარეთ და ბაწრით თავი მოუკარით. ბაწარი უნდა იყოს გრძელი,
რათა ქვაბიდან ადვილად შეძლოთ მისი ამოღება. ალუბალი და კურკების ტომატა დიდ, სქელძირიან
ქვაბში მოათავსეთ.
ხილს 300 გრ წყალი დაასხით, ქვაბი საშუალო ტემპერატურაზე დადგით, წამოადუღეთ, დაუწიეთ და
10-15 წუთს, ალუბლის დარბილებამდე ადუღეთ.
ამოიღეთ კურკების ტომატა, ხილს შეურიეთ ლიმონის წვენი და დაუმატეთ შაქარი. ურიეთ და ხარშეთ
დაბალ ცეცხლზე, სანამ შაქარი ბოლომდე არ გაიხსნება.
აუწიეთ ცეცხლს და წამოადუღეთ ხილიანი სიროფი. ხარშეთ 8-10 წთ გასქელებამდე, თან ხის დიდი
კოვზით დროგამოშვებით ურიეთ.
ხილიან მასას შეურიეთ ბრენდი და ჩაასით ქილებში. ქილებდ გასანთლული ქაღალდის დისკები დააფარეთ,
მოუჭირეთ ხუფი, დააკარით ეტიკეტი და გრილ,ბნელ ადგილას შეინახეთ.
მარწყვის და ანანასის დესერტი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი