ალუბლის ნამცხვარი
შემადგენლობა:
- 500 გ ალუბალი
- 150 გ კარაქი
- 3 კვერცხი
- 250 გ შაქარი
- 100 გ ფქვილი
- 50 გ კანგაცლილი, დაფქული ნუში
- 40 გ თხვალდ დაჭრილი ნუში
- 1ჩ/კ შაქრის პუდრა
- ცხიმი ფორმისათვის
მომზადება:
- ფორმას წაუსვით ცხიმი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ალუბალი გარეცხეთ და გამოაცალეთ კურკა.
- გაადნეთ კარაქი. კვრცხი და შაქარი ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე, შეურიეთ ფქვილი, ნუში და გამდნარი კარაქი.
- ცომი ჩაასხით ფორმაში. ზემოდან მოაწყვეთ ალუბალი.შAქარი პუდრას შეურიეთ თხლად დაჭრილი ნუში.
- აცხვეთ 15 წთ. შემდეგ ნამცხვარზე შAქარიანი ნუში გაანაწილეთ და აცხვეთ კიდევ 15 წთ. მიირთვით თბილი, ნაყინთან ან ათქვეფილ ნაღებთან ერთად.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი